Кирил Петков назначи трима заместник-министри

Кирил Петков назначи трима заместник-министри

Русе

Регионални новини / Русе 98 Views 0

Те са в министрествата на финансите, на иновациите и растежа и на иконоимката

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени трима заместник-министри, съобщиха от министерския съвет.

Андрей Цеков е назначен на длъжността заместник-министър на финансите. Цеков е магистър по „Право“ от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава и следдипломна квалификация по строително право от ФИДИК. Придобива следдипломна квалификация по Бизнес право на Европейския съюз със специализация в „Защита на конкуренцията“ в Amsterdam Law School, Нидерландия, и следдипломна квалификация по Стратегическо управление – Специализирана програма за висши управленски кадри към Станфордския университет, САЩ.

Притежава богат професионален и управленски опит в частния сектор. Бил е член на Управителния съвет (2014 – 2016 г.) и на Контролния съвет (2016 – 2021 г.) на Камарата на строителите в България. Съосновател и член на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на проекти в строителството (2015 – 2021 г.).

Карина Ангелиева е назначена на длъжността заместник-министър на иновациите и растежа. Ангелиева има магистърски степени по европейска интеграция и съвременна история от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 2001 година започва работа в Министерство на образованието и науката, където работи по теми, свързани с присъединяването на България към ЕС, европейски програми и политики, свързани с изследвания, иновации и развитие и др.

В периода 2008-2013 година е заемала позициите директор на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките, експерт „Управление на проекти“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и координатор в Агенцията за устойчиво развитие. От 2018 г. Карина Ангелиева е работила като заместник-министър на образованието и науката, като отговаря за развитието на научните изследвания, европейските програми и международни отношения.

Димитър Данчев е назначен на длъжността заместник-министър на икономиката и индустрията. Той е икономист по образование, придобива образователно-квалификационна степен “бакалавър” по Международни икономически отношения от УНСС София, както и образователно-квалификационна степен „магистър“ по социалните и икономически науки от Икономически университет Виена, Австрия.

Бил е народен представител в 44-то и 46-то Народно събрание. В годините преди това е работил в частния сектор на ръководни позиции, както и към Министерството на икономиката и енергетиката като ръководител на службата по търговско-икономически въпроси – в Мюнхен, Германия.

Материалът Кирил Петков назначи трима заместник-министри е публикуван за пръв път на Ruse news - Новини от Русе и региона.

Comments