Харизанов: Чакаме месец Кирил Петков да отиде до Букурещ да си вземе документа за гражданство от посолството на Канада

Харизанов: Чакаме месец Кирил Петков да отиде до Букурещ да си вземе документа за гражданство от посолството на Канада

Анализи

Мнения / Анализи 12 Views 0

Не си спомням водещи лица от ИТН да са лъгали така, преди да станат политици. Некоректно за "Има такъв народ" е сравнението, че проектът на Кирил Петков и Асен Василев е новото ИТН. 

Това коментира Георги Харизанов по БНТ, който подчерта, че не е говорител на ГЕРБ.  

Чакаме около месец Кирил Петков да отиде до Букурещ да си вземе документа за гражданството от посолството на Канада. Няма време, а е нищо работа - 2 часа път. Асен Василев 4 месеца твърдеше, че Румен Спецов не е дедесар, накрая го потвърди с документ, каза още Харизанов. 

Доверието в Бойко Борисов е по-малко от доверието към ГЕРБ. Това според мен е много важно, защото ГЕРБ някак си са се окополи - водят окопна война в защита на лидера си, коментира Даниел Смилов. 

Не казвам, че има проблем в данните на Галъп, но виждам други неща в живия живот, отговори Харизанов, като коментира проучването на Галъп от вчера.  

По думите му ИТН никога не са искали да управляват. Най-смешното сериозно нещо, което се е случвало в политиката, беше да твърдиш, че се бориш със статуквото и накрая да извадиш човек от 25 години в нея и е бил вицепремиер, заяви той. 

Има такъв народ поне не ни загубиха времето, коментира Слави Василев. Смятам, че ИТН имаха желание да управляват, липсата им на опит и голямото его на Слави Трифонов, а той не се вижда с много хора и го заблудиха. Трифонов сгреши с Николай Василев и тази грешка ще му коства много, каза още Василев. 

Ако Кирил Петков и Асен Василев не намерят партия-мандатоносител и не участват в политиката, ГЕРБ може и да се върнат на първо място на изборите. Но дори и това да се случи, никой няма да иска да управлява с ГЕРБ, смята Василев. 

Има два сценария - ясно е, че партиите на промяната ще имат около 70% от местата в следващия парламент. Въпросът е как ще бъдат разпределени тези места между тях, заяви Смилов.

Демократична България ще има проблем с проекта на Петков и Василев, смята Харизанов. Когато имате еднаква политическа платформа, а от едната страна са ген. Атанас Атанасов и Иво Мирчев, а от другата - Кирил Петков и Асен Василев, чисто естетически избирателите ще предпочетат новите лица. А избирателят им е един и същ, коментира Харизанов. 

Румен Радев влиза като тежък фаворит в кампанията за президент, убеден е той. Радев не е фаворит, просто няма друг, смята Смилов. По думите му Демократична България трябва да издигне свой кандидат, за да има лице в надпреварата. 

Юмрукът на Радев свали Бойко Борисов от джипката, подчерта Василев. 

Comments