„Каритас“ – Русе организира кръгла маса и дискусия на тема „Миграция и образование“

„Каритас“ – Русе организира кръгла маса и дискусия на тема „Миграция и образование“

Русе

Регионални новини / Русе 52 Views 0

„Каритас“ – Русе организира кръгла маса и дискусия на тема „Миграция и образование“. Събитието ще се проведе на 29 септември, вторник, от 11:00 в зала „Батенберг“ на Историческия музей.

Позитивно и задълбочено, с мисъл за другите и различните и с грижа за устойчивото развитие и ценностите на ООН ще обсъдим предизвикателствата и ползите за всички нас през призмата на образователната перспектива.

Модератор на събитието е Цвета Ненова, журналист, „Каритас“ Русе.

Ще бъде представено изданието „Българският миграционен парадокс. Позитивна интеграция на мигрантите и негативен политически дискурс“ Изследване и доклад на проф. Анна Кръстева.

Това е поредната дискусионна инициатива на „Каритас“ Русе, част от проекта MIND „Миграция, взаимодействие, развитие“. Преди това темата беше обсъждана с представители на бизнеса, културолози, активисти на гражданското общество.

Събитието е част от проекта MIND „Миграция, взаимодействие, развитие“, с участието на 12 “Каритас” организации от общо 11 европейски държави: „Каритас България“, „Каритас Австрия“, „Каритас Бавария“ (Германия), „Каритас Чехия“, „Каритас Холандия“, „Каритас Европа“, „Каритас Белгия“, „Каритас Италия“, „Каритас Португалия“, „Каритас Словакия“, „Каритас Словения“ и „Каритас Швеция“. Тригодишната инициатива се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Допринася за активното участие на европейското общество по въпроси и проблеми, свързани с устойчивото развитие, както и за повишаване осведомеността за връзката между миграцията и устойчивото развитие.

Материалът „Каритас“ – Русе организира кръгла маса и дискусия на тема „Миграция и образование“ е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments