Кандидатът от Коалиция “БСП за България” проф.Любомир Владимиров представи експертното си предложение за установяване на замърсителите в Русе

Кандидатът от Коалиция “БСП за България” проф.Любомир Владимиров представи експертното си предложение за установяване на замърсителите в Русе

Русе

Регионални новини / Русе 53 Views 0

Кандидатът за народен представител от коалиция “БСП за България” професор и доктор на науките в Русенски университет Любомир Владимиров присъства на заседанието на Временната комисия на всички факти и обстоятелства, свързани със замърсяването на атмосферния въздух и за отпадъците в Община Русе.

В качеството си на експерт той коментира анализа на причините и обстоятелствата, довели до замърсяване на въздуха в Русе, представен от председателя на комисията Дауд Ибрям.

Проф.Владимиров изтъкна, че в работата си комисията е получила голяма помощ от народния представител от коалиция “БСП за България” Крум Зарков и че в същността си нейната задача е да установи кои са замърсителите на територията на Община Русе.

По отношение на проучването на значимите екологични аспекти Любомир Владимиров предложи то да се осъществи чрез изпращане на писма до всяка фирма, обект на конкретното проучване и определи този процес като доброволен акт от страна на предприятията да представят нужната информация. “Този акт ще бъде в полза на самите предприятия, защото те могат да информират, както община Русе, така и Общинския съвет, и гражданите за тяхната дейност”, заяви Владимиров.

Той обърна внимание, че основната цел на временната комисия освен установяване на предприятията замърсители в града, е да предоставя постоянна и актуална информация на гражданите на Русе по всички въпроси, касаещи екологията в общината.

По-нататък в изказването си проф.Владимиров уточни, че след съставянето си писмото ще бъде изпратено от името на Общинския съвет на Русе до конкретни предприятия и ще се даде точен срок, не по-малък от два месеца, за отговор. “След получаване на отговорите ще се направи обобщена оценка на значението на екологичните аспекти във всяка една организация. Последен ще бъде  етапът на оценяване на значимостта на екологичните аспекти в дейността на организациите. Ще се използва един известен метод за оценка – SCCN – който се използва и от държавите в Европейския съюз и това ще бъде обобщението на т.нар. проучване на екологичните аспекти.”

Проф. Владимиров изрази предположение, че след като всяко едно предприятие получи уведомителното писмо най-вероятно ще има въпроси към Общинския съвет и към община Русе. В тази връзка той заяви готовността си да съдейства и на двете институции при отговорите на зададените въпроси.

“Тази комисия има още хоризонт за работа и независимо какво се случва на политическата сцена ние сме длъжни да помогнем на русенските граждани да дишат чист въздух. Това е нашата съдба като граждани на този град в това време”, зави в края на изявлението си кандидатът на БСП.

На заседанието на комисията присъстваха и кандидатите за народни представители на коалиция “БСП за България” и членове на временната комисия  Пламен Рашев – председател на общинския и областен съвет на БСП в Русе и Биляна Кирова – настоящ общински съветник от БСП.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Материалът Кандидатът от Коалиция “БСП за България” проф.Любомир Владимиров представи експертното си предложение за установяване на замърсителите в Русе е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments