Искат арест за шофьор, карал в насрещното по Цариградско и блъснал патрулка

Криминално

България / Криминално 5 Views 0

Прокуратурата иска арест за шофьор на камион, извършил редица нарушения, сред които каране в насрещното по "Цариградско шосе" и катастрофа със служебна кола на "Специализираните полицейски сили".

25-годишният А. А. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 12 септември около 02,35 ч. в София при управление на моторно превозно средство не спрял на подаден от полицейски служител сигнал със стоп палка. Докато бил преследван, A. A. продължил да шофира с висока скорост по няколко големи столични булеварда, преминал през паркинг на търговски център, където минал през спуснати бариери, след което по бул. „Цариградско шосе“, посока център се движил в лентата за насрещно движение

Впоследствие блъснал служебен автомобил на „Специализирани полицейски сили“ и спрял.

През цялото време 25-годишният не се подчинил на подадени светлинни и звукови сигнали на преследващите го полицейски автомобили и създал реална опасност за живота и здравето на другите участници в движението. 

Законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до пет години.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият е осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, на 12 септември А. А. е задържан за срок до 72 часа. Днес ще бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Comments