ГЕРБ пак спасиха Борисов от явяване в парламента

ГЕРБ пак спасиха Борисов от явяване в парламента

Политика

България / Политика 36 Views 0

Депутатите от управляващото мнозинство - ГЕРБ и "Обединени патриоти" отхвърлиха искането на БСП за изслушване на премиера Бойко Борисов. Социалистите настояват от петък премиерът да се яви в парламента. Поводът е изявлението, което екоминистърът Емил Димитров направи в петък пред депутатите, с което предрече водна криза и водни бунтове. Тогава от БСП поискаха оставката на кабинета, а ДПС и оставката на Димитров.

След отхвърляне на предложението от БСП поискаха прегласуване. "За" изслушване на Борисов втория път гласуваха 55 народни представители, "против" - 95 и 10 "въздържали се".

Червеният депутат Манол Генов каза, че е редно Борисов да обясни как ситуацията се е променила за часове. "Министър Емил Димитров направи в петък пред парламента залпови признания за управленски хаос, за критична липса на координация между министерства и дори вътре в едно министерство. Представяте ли си колко много му е накипяло на министър Димитров, който спешно помоли парламента за помощ. Беше гневен, безпомощен и нашият въпрос и недоумение са в това как изведнъж в петък имаше водна криза, а след няколко часа се оказа, че вода в Бургас ще има за 50 години напред", заяви Генов.

Comments