Джипът със загиналите в катастрофата на Русе - Бяла се е въртял на пътя

Джипът със загиналите в катастрофата на Русе - Бяла се е въртял на пътя

Русе

Регионални новини / Русе 92 Views 0

Двама румънци загинаха тази сутрин на пътя Русе – Бяла. Тежката катастрофа е станала малко след изхода от Волово.

Инцидентът е станал около 6 часа сутринта. Румънски джип с букурещка регистрация и тричленно семейство се е движил в посока Бяла, когато водачът е загубил управление след ляв завой на непрекъсната линия. Той се е въртял и на следващия плавен десен завой се ударил в насрещно движещия се камион, натоварен с 20 тона каси бира, предава Русе Медиа.

„Нямаше как да реагирам, той в насрещното дойде, удари се в мен и изхвърча от пътя. Просто се завъртя, от заледеното може би, и се спря в камиона и изхвърча от пътя“, обясни шофьорът на тира с великотърновска регистрация.

Ударът е бил в лявата част на камиона, като при сблъсъка водачът е изхвърчал от автомобила и е загинал на място. Колата е излязла извън пътя и се е преобърнала в дерето на 6 – 7 метра надолу, като по първоначална информация синът – на 25 години, е останал затиснат под автомобила и също е загинал. 49-годишната майка е откарана от екип на Спешна помощ в болница „Канев“ в тежко състояние и е вкарана веднага в операционната. Тя е настанена в Ортопедия с множество счупвания.

От полицията обясниха, че самоличностите на пътуващите в колата са в процес на установяване и ще станат ясни, след като бъде извадено тялото на втората жертва. Това се налага, тъй като информацията е противоречива дали се касае за загинало дете, за младеж или момиче.

Причините за инцидента се изясняват, на място се извършва оглед от полицията.

Материалът Джипът със загиналите в катастрофата на Русе – Бяла се е въртял на пътя е публикуван за пръв път на Ruse news - Новини от Русе и региона.

Comments