Държавна опера – Русе подарява концерта „Една романтична вечер“

Държавна опера – Русе подарява концерта „Една романтична вечер“

Русе

Регионални новини / Русе 16 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

Държавна опера – Русе подарява концерта „Една романтична вечер“. Той ще се състои на 10 февруари от 19 часа в зала „Филхармония“. Солисти са: Владислава Гарвалова – сопран, и Петър Костов – тенор.

Солистите са заедно и на сцената в света на романтичните оперни герои, и в света на реалния живот. Певци и артисти са един успешен творчески тандем, който е удивителен пример за богатството на големите български гласове. С многобройните си превъплъщения в образи от операта на ранния и късния Романтизъм те обогатяват вокалната палитра на певческата трупа на Русенската опера.
В програмата на концерта двамата певци с акомпанимента на пианистката Божена Иванова ще представят едни от най-величествените и трудни за изпълнение и артистична интерпретация арии и дуети от лирико-драматичния и драматичния репертоар от опери на Винченцо Белини и Джузепе Верди.

Поканите за концерта са изчерпани.

Материалът Държавна опера – Русе подарява концерта „Една романтична вечер“ е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments