ДПС: Няма да има правителство с третия мандат, търси се само на кого да се прехвърли вината

ДПС: Няма да има правителство с третия мандат, търси се само на кого да се прехвърли вината

Политика

България / Политика 79 Views 0

Всички български турци приеха като етническа нетолерантност от страна на президента Румен Радев неговият въпрос към председателя на ДПС Мустафа Карадайъ коя е неговата родина майка. Заляха ни с имейли, sms-и, съобщения, че приемат това лично. 

Това заяви Йордан Цонев по Нова тв. Той коментира още, че очевидно държавният глава смята, че в Конституцията ни трябва да има чувства, след като е попитал Кирил Петков какво носи в сърцето си, а не какво пише в паспорта му по повод неговото канадско гражданство.

Не е интересен Кирил Петков, а Конституцията - интересува ни дали през май, когато е назначен за министър от президента Радев, е бил с двойно гражданство, обясни Цонев. 

По думите му ДПС продължават да бъдат зрители на усилията да се състави правителство. След като партиите, които се самоопределиха като такива на промяната, се изпокараха и сложиха разделителните линии, сега няма да има кабинет с третия мандат. Разиграва се всичко това с мандата, за да се прехвърля вината, каза още Цонев. 

Причината да не може да се състави кабинет е в президента. Институцията е замислена като медиатор - при възникването на кризи да помага за потушаването им. Да събере партиите и да помогне за разрешаването на противоречията. Но той взе страна и сега - събира, събира и к'во събира - 2 партии и половина, заяви още Цонев. 

По думите му актуализацията на бюджета е направена нескопосано, а "Да, България" и формацията на Мая Манолова се държат като дуета Milli Vanilli от 80-те, определени по-късно като най-голямата измама в музиката, след като става ясно, че на сцената те танцуват и си отварят устата, но други пеят вместо тях. 

Comments