Довечера: Пръскат срещу комари в Мартен и Сандрово

Довечера: Пръскат срещу комари в Мартен и Сандрово

Русе

Регионални новини / Русе 112 Views 0

Пръскането срещу комари, което жителите на Мартен и Сандрово очакват с нетърпение, ще се осъществи тази вечер, съобщиха от община Русе. Двете населени места са по поречието на река Дунав и са сред най-засегнати от нашествието на насекомите. Кметът на Мартен Димо Тонев на няколко пъти е изпращал писма, с които настоява да се вземат мерки и да се направи обработка в Мартен и Сандрово.

Третирането срещу комари ще започне от 20 часа, като дезинсекцията ще се извършва от специалисти на фирма „Санси” ООД под контрола на служители на отдел „Екология“ към Община Русе.

От общината припомнят, че между април и юни територията на гр. Мартен е обработена два пъти със средства, осигурени от държавния бюджет за ларвицидно пръскане. Такова е извършено в и с. Сандрово през юни.

С наземна техника срещу комари двете населени места са обработени по 4 пъти – през месеците април, юни, юли и август. Дезинсекция срещу кърлежи е извършена два пъти в гр. Мартен и веднъж в с. Сандрово със средства от бюджета на Община Русе. В графика преди време беше предвидено да има и пръскане откъм реката.

Русе Медиа - За да знаеш повече

Comments