Десет доброволци на БМЧК Русе започнаха обучението си по проект „DARE TO CARE”

Русе

Регионални новини / Русе 7 Views 0

През изминалия уикенд, десет доброволци на БМЧК Русе започнаха обучението си по проект „DARE TO CARE”, финансиран по ERASMUS+.

При спазване на всички необходими мерки, доброволците участваха в 14-часово обучение, което премина в няколко етапа – теоретично обучение, практически упражнение и дискусии, като бяха обсъдени теми, свързани с превенцията на насилието и равенството между половете. Емоционалната интелигентност също бе засегната като тема, като разбира се доброволците разбраха и какви са техните задачи и отговорности като посланици на превенцията.

Водещ на обучението бе Толга Мехмедов, обучител в системата на Българския Червен кръст, сертифициран по темата в Рига, Латвия.

В тази връзка, БМЧК отправя апел – в случай, че сте обект на насилие или имате съмнение за такова – уведомете компетентните органи! Не бъдете безразлични към случващото се!

Материалът Десет доброволци на БМЧК Русе започнаха обучението си по проект „DARE TO CARE” е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments