Депутатите от Воля с тениски ''Аз съм Марешки''

Политика

България / Политика 11 Views 0

Всички депутати от “Воля” излязоха на парламентарната трибуна с тениски “Аз съм Марешки” за да изразят подкрепата за лидера си Веселин Марешки, който не беше в залата. Той бе осъден на предпоследна инстанция на 4 години затвор за изнудване.

"Долу ръцете от Веселин Марешки", каза емоционално Пламен Христов. “Преди два дни цяла България стана свидетел как беше направен опит да бъде очернен един достоен човек, който е помагал на милиони българи. Веселин Марешки продължава да се бори с картелите и сега. Беше направен един жалък опит да бъде употребен един човек, за да се имитира пред Европа, че България се бори с корупцията. От ПГ на "Воля" изразяваме категоричното си несъгласие с този акт. Призоваваме българските граждани, които осъзнават цялата схема на случващото се, да не се поддават на мaнипулациите и да бъдат с него, както той е с тях вече 30 години”, заяви Христов.

Той се обърна и към тези, които злорадстват и им каза да не бързат да се радват.

"Рано или късно доброто побеждава. Случаят с Веселин Марешки ще бъде тест за цялото ни общество. Кой на чия страна е. Дали има смелост да защитава истината или избира страната на изгнилата система", каза Христов.

Кристиан Вигенин, който е заместник председател на парламента от БСП, поиска в декларация от името на групата Марешки да подаде оставката си, като заместник-председател на парламента.

Toй БСП призова "Воля" да оттеглят Веселин Марешки от поста зам.-председател на Народното събрание, а ако не го направят ГЕРБ да внесат такова предложение. "Можем ли да се преструваме, че нищо не се е случило. Няма да разсъждаваме за презумпцията за невиновност, присъдата подлежи на обжалване, но този факт хвърля тежко петно върху и без това срината репутация на парламента. Нямаше да се изправя от името на ПГ на БСП, ако това засягаше само 44-ото Народното събрание. За нас то е изчерпано, както е изчерпано и излъчeното от него правителство", каза още Вигенин.

"Присъдата на присъдружния на ГЕРБ Марешки е поредното твърдение за политическата кома, в която това Народното събрание е изпаднало, тази присъда е петно върху институцията на Народното събрание. Тя остава в съзнанието на гражданите и в историята на Народното събрание", каза още Вигенин.

Comments