Бойко Рашков остава МВР министър и в новия кабинет

Бойко Рашков остава МВР министър и в новия кабинет

Политика

България / Политика 31 Views 0

Първата бърза победа за новите управляващи би била промяна в закона, по който работи Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и смяна на нейния ръководител, така че да има в България антикорупционна структура, която е безпристрастна и с разследващи функции. Това заяви в студиото на Дарик радио лидерът на първата партия “Продължаваме промяната” Кирил Петков и вероятен бъдещ премиер.

Няма да има чадъри и запазени хора, правилата трябва да са еднакви за всички, каза още Кирил Петков.

Високи са очакванията на хората и ние трябва с малки стъпки да показваме, че вървим напред. Най-трудната задача ще бъде промяната в прокуратурата, защото това не зависи само от нас, трябва конституционно мнозинство, подчерта Кирил Петков.

ВСС и главният прокурор имат зависимости, които ние не знаем, но сме сигурни в едно, в крайния резултат, каза той.

Бойко Рашков най-вероятно ще остане на поста си в новото коалиционно правителство, стана ясно от думите на Петков.

„Ние много го харесваме като министър, харесваме неговата работа и се радваме да работим с него занапред", заяви той.

Кирил Петков коментира и темата за Република Северна Македония. Той посочи, че подходът трябва да се преосмисли. Петков смята, че трябва да се направят работни групи по различни направления и да се работи по подобен начина, както са провеждани консултациите с коалиционните партньори.

Лидерът на "Продължаваме промяната" заяви, че е време кметът на София Йорданка Фандъкова да бъде сменена и като кмет на столицата да бъде избран нов човек. Не е ясно как ще стане това, тъй като мандатът на Фандъкова е до 2023 г.

“Промяната си има физически измерения, този млад човек, председател на НС, е лице на промяната... този млад човек ще работи само за едно, за по-доброто бъдеще на България”, каза Петков за избора на 34 годишния Никола Минчев за председател на парламента.

За връщането в клас на децата Петков смята, че дистанционното обучение не може да замести присъственото, защото спадат резултатите на децата измерени чрез тестовете.

Нашата обща задача е да променим така правилата, че за младите хора пример да бъде не човек с джип пушейки пура, а младият предприемач или учен, който прави откритие на световно ниво, така описа една от целите на промяната Кирил Петков.

Comments