Борисов събира актива на ГЕРБ в София на фона на протестите (допълнена)

Борисов събира актива на ГЕРБ в София на фона на протестите (допълнена)

Политика

България / Политика 97 Views 0

Премиерът Бойко Борисов събира партийния елит на ГЕРБ на сбирка в София Тех Парк утре от 12:00 часа. Според източници на OFFNews от ГЕРБ в София ще се съберат между 4000 и 5000 партийци от цялата страна за да се срещнат с лидера Бойко Борисов на Национална конференция. Сред тях ще са всички общински съветници, кметове, местни координатори и депутати.

Всички трябва да пътуват с коли, като предпазна мярка срещу COVID-19. Пристигането ще е по график, като първите се очакват в 9 часа. 

Според източниците ни конференцията ни няма обявен дневен ред, а само квота за присъствие. Събитието беше обявено за медиите едва малко след 17 часа. До тогава медийните служители на ГЕРБ и правителството не вдигаха телефоните си и не отговаряха на въпроси през месинджъри за конференцията. 

Борисов ще държи реч пред актива. Очаква се в нея той да анализира политическата обстановка и протестите в страната и да говори за планираните си ходове. Не се очаква Борисов да подаде оставката си.

Събитието се случва на фона на 28-ия ден от протестите с искания за оставката на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 

Comments