Безплатно обучение „Застъпници за природата“ ще се състои в Русе

Безплатно обучение „Застъпници за природата“ ще се състои в Русе

Русе

Регионални новини / Русе 32 Views 0

Време за прочитане: < 1 мин.

Чистота на въздуха и водите, застрояването на последните диви плажове, изсичане на дърветата в градска среда и сечите в горите са само някои от поводите, които ни карат да защитаваме правото си на живот в благоприятна и здравословна околна среда.

Каузата за опазване на природата обединява цели села и градове. А познаването на законите е ключово за спасяването на местната река или гора.

Искате ли да:

✅научите кои законови инструменти може да ни помогнат?
✅разберете какво означава Оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС), Оценка за съвместимост (ОС) и Екологична оценка (ЕО)?
✅изследвате ролята на Закона за устройство на териториите (ЗУТ) в природоопазването?
✅видите как се води гражданска кампания за защита на река, гора, планина?
✅проверите дали референдум, или подписка са подходящ подход във вашата кампания?
✅се вдъхновите от успешни кампании в цялата страна?

Включете се в обучение „Застъпници за природата“, организирано от Асоциация на парковете в България (АПБ) и Сдружение за дива природа БАЛКАНИ.

КОГА: 23 септември | ⏱16:00 ч.

КЪДЕ: хотел Дунав Плаза, пл. Свобода (голяма конферентна зала)

Лектори в обучението са едни от най-опитните природозащитници в България: Тома Белев и Симеон Арангелов от АПБ в България и Андрей Ковачев и Петко Цветков от СДП БАЛКАНИ.

Участието е безплатно.

Обученията „Застъпници за природата“ (https://priroda.parks.bg/) се организират в рамките на проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП.

Материалът Безплатно обучение „Застъпници за природата“ ще се състои в Русе е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments