„Балканска сватба или Хендмейд“ играят премиерно драматиците в Русе

„Балканска сватба или Хендмейд“ играят премиерно драматиците в Русе

Русе

Регионални новини / Русе 5 Views 0

„Балканска сватба или Хендмейд“ е петата премиера на Русенския драматичен театър, която ще бъде представена пред публиката на 24 февруари, сряда. Трагикомедията е вдъхновена от Бертолд Брехт, а автори на текста са режисьорът Ивайло Ненов и Ваня Георгиева.

Ивайло Ненов, който е и постановчик, определя „Балканска сватба“ като спектакъл на контрастите, на опита за излитане със закърнели криле и опустошаващото приземяване. В него е показан тънкият баланс между емоционалност и интелигентност, а когато той се наруши, се стига до големи грешки. В спектакъла са представени етапите от една сватба – от посрещането на гостите до изпращането им, чрез много метафори. Дори декорите се разпадат по време на действието – намек за разпадащата се душевност. Сценографията е дело на Теодор Киряков.

„Част от сценографията са красивите лъскави костюми с пазарските чехли, което е патент по нашите ширини. Те са само намигване за товара, който ни държи като заложници на миналото“, казва Ивайло Ненов.

В спектакъла участват актьорите Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Йовко Кънев, Кристиана Ценкова, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Тони Тончева, Кадри Хабил, както и гост-актьорът Христо Пъдев. Музиката е на Пламен Мирчев-Мирона, а хореографията – на Александър Манджуков.

Фотограф: Димитър Митев

Материалът „Балканска сватба или Хендмейд“ играят премиерно драматиците в Русе е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments