90 новозаразени с COVID-19 в област Русе за денонощие

Русе

Регионални новини / Русе 19 Views 0

 

За последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 90 нови случаи на COVID-19. Като 54 от тях са при жени, а 36 при мъже.

83 от новозаразените са поставени под домашна изолация, а 7 са хоспитализирани.

Сред установените случаи има 4 ученици. От тях 3 са от 11 клас на Английската гимназия "Гео Милев", а другият е 10 клас в Националното училище по изкуствата "Проф. В. Стоянов".

Заразени с COVID-19 са още четири учителки, както и жена от персонала на СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ". Трите учителки са от СУ "Васил Левски", ОУ "Иван Вазов", Професионалната гимназия по икономика и управление "Елиас Канети" и една учителка от детска градина "Иглика".

Общият брой на диагностицираните с коронавирус от началото на пандемията на територията на Русенска област става 903, като активните случаи са 445. От тях 368 са поставени под домашна изолация, а 77 са приети за болнично лечение.

Един от новозаразените и постъпилите в Университетска болница "Канев" е починал. Става въпрос за 82-годишен русенец, с множество придружаващи заболявания, сред които и тежки сърдечно-съдови проблеми. Мъжът е бил докаран в лечебното заведение в тежко състояние и не е успял да се пребори с коронавирусната инфекция.

С това общият брой на починалите от началото на пандемията на територията на областта нараства до 30 души.

За изминалите 24 часа има и 9 новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 428.

 

Comments