830 преподаватели и персонал от училищата в Русенско искат да се тестват

830 преподаватели и персонал от училищата в Русенско искат да се тестват

Русе

Регионални новини / Русе 16 Views 0

830 души педагогически и непедагогически персонал от училищата на територията на област Русе са се записали за провеждане на бързи антигенни тестове за COVID-19, съобщиха от областната управа. Близо 700 от записалите се са учители, а останалите са помощен персонал. Това се прави по указания на главния държавен здравен инспектор доц.Ангел Кунчев.

Изследванията ще започнат от идния понеделник и се очаква да приключат до 3 февруари. Те са безплатни и по желание, като ще се извършват от служители на Регионалната здравна инспекция. За момента се предвижда тестовете да се правят в училищата. По изключение, ако желаещите да бъдат изследвани от дадено училище са малко, то тестването ще се извършва и в една от сградите на местното РЗИ, намираща се на бул. „Придунавски“ 68.

Ако някой от педагогическия или непедагогическия персонал не се е записал предварително, той няма да бъде върнат, уверяват от Регионалната здравна инспекция.

&

Материалът 830 преподаватели и персонал от училищата в Русенско искат да се тестват е публикуван за пръв път на Русе Медиа.

Comments