67 – годишна жена то Червена вода се е заразила с коронавирус

Русе

Регионални новини / Русе 28 Views 0

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта е регистриран един нов случай на коронавирус. Става дума 67-годишна жена от село Червена вода. Тя е в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и за момента е оставена под домашна изолация.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 383, като активните случаи са 48. От тях 18 са на болнично лечение, а 30 са под домашна изолация.

От активните случаи 46% са мъжете, а жените са 54%, което като бройка е съответно 22 и 26. Почти същото е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 220 са жените, а мъжете са 163, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и още седем излекувани пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 314.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Материалът 67 – годишна жена то Червена вода се е заразила с коронавирус е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments