29-годишен мъж от Русе е новия случай на COVID-19 в областта

29-годишен мъж от Русе е новия случай на COVID-19 в областта

Русе

Регионални новини / Русе 41 Views 0

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе е констатиран един нов случай на коронавирус. Става дума за 29-годишен мъж, който е без сериозни оплаквания. Той се намира в добро общо състояние и е оставен под домашна изолация.

Припомняме, че вчера от Областния оперативен щаб беше съобщен първи потвърден случай на коронавирусна инфекция в детска градина „Русалка 2“ в Русе. Болна от COVID-19 се оказа 42-годишна учителка, чието последно посещение на работа е било на 23-ти този месец, като поради проявена симптоматика тя си е направила PCR тест в частна лаборатория на 25-ти септември. Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като до момента са установени 27 контактни лица на учителката. От тях 22 са деца от групата, в която тя е преподавала, двама души от персонала и трима в семейството. Всички те са поставени под 14-дневна домашна карантина, като за сега никой от тях няма оплаквания.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 406 души, като активните случаи са 53. От тях 18 са на болнично лечение, а 35 са под домашна изолация.

Понастоящем броят на мъжете сред активните случаи е 27, а жените са 26, което в проценти е съответно 51% и 49%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 232 са жените, а мъжете са 174, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа няма новоизлекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията броят на излекуваните от COVID-19 в Русенско остава 332-ма. Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Материалът 29-годишен мъж от Русе е новия случай на COVID-19 в областта е публикуван за пръв път на Rousse.Info - Новини и събития от Русе и Русенска област.

Comments